Ad Astra is over op digitaal betalen. Je kun dus niet meer contant afrekenen aan de bar.  
Reden: vergroten van veiligheid op het park.

Tegelijkertijd gaat betalen dan makkelijker en sneller voor leden, bezoekers en vrijwilligers.
Je kan voortaan betalen via:

 • KNLTB-ledenpas
 • Pin-pas

Met deze systemen gaat betalen:

 • Snel: Geld tellen wordt overbodig (zowel voor gever als ontvanger). Een kaart met chip werkt veel simpeler en sneller!
 • Veilig: Contant geld trekt inbrekers en overvallers. Zeker nu op steeds minder plekken contant geld te halen valt, loopt een vereniging en haar leden/bezoekers steeds meer risico.
 • Vertrouwd: Je tegoed staat niet op de pas, maar veilig op de bank. Dus bij pasverlies of diefstal blijft je geld van jou.

  
Ieder lid kiest de betaalmethode, die bij hem/haar past:

 1. Je KNLTB-ledenpas.
  Voorbeeld-ledenpas 2014Dit is de pas die je ook gebruikt voor het afhangen van de banen en dus altijd bij je hebt.
  Je kunt je ledenpas alléén bij Ad Astra gebruiken.
  Met je eigen persoonlijke KNLTB-pas kun je aan de bar afrekenen.
  Je hebt geen pincode nodig.
  Om af te rekenen haalt degene die bardienst heeft jouw KNLTB-pas door de kaartlezer van de kassa en wordt het bedrag automatisch van jouw tegoed afgeschreven op voorwaarde dat er genoeg saldo opstaat.
  Als er onvoldoende saldo op je kaart staat kan de betaling omgezet worden in een PIN-betaling met je bankpas.
  Tegoed op je KNLTB ledenpas zetten (opwaarderen) kan alleen via internetbankieren en Ideal (op je computer thuis of via je telefoon) met een minimum van 35 euro.
  Het tegoed staat niet op de pas zelf. Bij verlies of diefstal is je geld niet verloren. Tot de blokkering van de kaart kan de “vinder” wel het tegoed bij de kassa gebruiken als de bardienst niet op je naam en foto let. Met je nieuw aan te vragen ledenpas heb je gewoon weer toegang tot je eigen tegoed. Je kan altijd alle transacties zelf nakijken op de site van KNIP on-line. (Zie de handleiding).
   
 2. Je pin-pas.
  Voorbeeld pinpasHet voor iedereen bekende pinnen met je bankpas.
  Aan de bar kun je op dezelfde manier afrekenen met je bankpas als in winkels. Onze pinautomaat is voorbereid op contactloos betalen met de zogenoemde NFC techniek (Logo NFC= Near Field Communication).
  Bedragen tot 25 euro kunnen zonder pincode snel afgerekend worden. Op je bankpas staat dan het symbool voor contactloos betalen.