knltb logo

brandbox fair play 1200x300

 

Iedereen binnen de tennissport die een (vermoedelijke) misdraging heeft waargenomen is verplicht dit te melden. Er zijn verschillende punten waar je terecht kunt met jouw melding van (een vermoeden van) een misdraging. De melding van de misdraging kan zowel mondeling als schriftelijk plaatsvinden. De melding kan ook anoniem worden gedaan.


KNLTB Meldpunt / CO

Het meldpunt van de KNLTB is het eerste aanspreekpunt van de KNLTB voor alle meldingen over een (vermoedelijke) misdraging. Het meldpunt wordt bemand door de Compliance Officer (CO).

 

Contactgegevens
Telefoon: 0881302671 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Anoniem meldpunt (volgt binnenkort)

De KNLTB biedt de gelegenheid om via een websysteem (anoniem) een melding achter te laten. Let op: om een melding te kunnen maken heb je een inlogcode nodig. De inlogcode is: 36432.
De software voor dit websysteem en het bijbehorende proces wordt beheerd door een onafhankelijke derde partij.

De exacte tekst van het bericht dat je nu gaat achterlaten, zal aan de KNLTB ter beschikking worden gesteld. Het systeem stuurt een bericht aan de KNLTB dat er een nieuw bericht staat. Dit bericht wordt opgehaald door de compliance officer van de KNLTB met een inlogcode en wachtwoord. Je kunt je naam en contactgegevens achterlaten, maar je kunt er ook voor kiezen om anoniem te blijven. Aan jou de keuze. Indien van toepassing, zal de KNLTB je melding doorgeven aan de betrokken instantie(s).

Let op: na het verzenden van jouw bericht ontvang je een uniek meldingsnummer. Noteer deze goed, want met dit nummer (naast de toegangscode) kun je opnieuw inloggen op het websysteem om zo toegang te verkrijgen tot jouw melding en de antwoordboodschap te lezen. We proberen binnen een week een eerste antwoord te geven.

 

Vertrouwenspersoon voor advies

De vertrouwenspersoon is er voor als je ergens mee zit en/of vragen heeft. De vertrouwenspersoon speelt een adviserende rol en helpt jou om de juiste stappen te zetten en biedt daarbij waar nodig ondersteuning. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Je kunt dus geen melding doen bij de vertrouwenspersoon van de KNLTB, hij of zij is er om met jou te praten en jou steun en advies te geven.


Meldprocedure Integer Handelen

De Meldprocedure Integer Handelen beschrijft op welke wijze iedereen binnen de tennissport zijn of haar (vermoeden van een) misdraging meldt en welke rechten en plichten hij of zij als melder heeft.