headingAA

Ledenpas

PASJESDAG

Het nieuwe seizoen start weer op zaterdag 30 maart. Dan kunnen de pasjes weer opgehaald worden van 16:00 – 18:00 uur. We hopen dat de weersomstandigheden in maart mee zullen werken om de banen goed te kunnen prepareren.


Dinerbon
BELONING

AANBRENGEN NIEUWE LEDEN

Zoals eerder gemeld loopt ons ledenaantal nogal terug hetgeen o.a. ook de reden was voor de verhoging van onze contributie.

 

We zijn daarom in gesprek gegaan met Be Quick en TIOD om samen promotie voor tennis te gaan maken in Gouda.
Daarnaast willen we een forse beloning gaan geven voor het aanbrengen van nieuwe leden. Op basis van een volledig seniorlidmaatschap belonen we dat met een diner bon van 75 euro! Dat zal voor andere contributievormen naar rato zijn. Deze beloning geldt voor nieuwe leden die minstens een jaar lid blijven en zal dus aan het einde van het seizoen uitgereikt worden. Doe dus je best om nieuwe leden aan te sporen bij ons lid te worden.


bardienst
BARDIENST

Het aantal leden loopt helaas terug. Dit betekent, dat we een groter beroep moeten gaan doen op de leden om de bardiensten vervuld te krijgen.

 

Om het aantal diensten enigszins te reduceren is er besloten om op de maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13:00 – 15:45 uur geen bardienst meer aanwezig te laten zijn. Dat is reeds in een nieuwsbrief in januari aangekondigd. Om te voorkomen, dat de bardienst van 15:45 uur eerst naar de Argos benzinepomp moet om de sleutel van het fusthok op te halen, wordt het mogelijk om met de KNLTB pas de deur van het fusthok open te maken. Net als bij de hoofdingang van het clubgebouw.


voorbeeld afhangbord
WIJZIGING BANEN
AFHANGEN

Het afhangen per internet van de banen 4 en 5 wordt redelijk gebruikt. Het leidde ook tot inefficiëntie van het baangebruik.

 

Het leidde ook tot inefficiëntie van het baangebruik. Aangezien de minimale speelduur 45 minuten is, kan men niet bijvoorbeeld een half uur voordat er per internet op een baan is afgehangen op deze baan voor dat half uur afhangen. Vandaar dat we in 2019 besloten hebben om nog maar een baan voor internet afhangen te reserveren. Dat zal baan 6 zijn.


INFORMATIE OVER HET GLTC AD ASTRA AFHANGBORD


laddercompetitie

Vanaf 1 april worden gestart met een clubladder voor de enkel. Het komende seizoen zal er worden gekeken of er genoeg animo is om de clubladder door te blijven zetten. Er wordt gebruikt gemaakt de van ladder, opgezet door Sportconnexions. Er is nu een handige app voor op de smartphone beschikbaar om de laddercompetitie mogelijk te maken. Arjan Schipper neemt de coördinatie op zich en is contactpersoon voor meer informatie indien gewenst.

Hoe werkt de ladder

Elke 2 weken begint een nieuwe speelronde van de clubladder en krijg je te horen tegen wie je speelt. Je maakt met elkaar een afspraak om de wedstrijd te spelen en de winnaar vult de uitslag in. Kun je een ronde niet, geen probleem, je kunt rondes overslaan door dit in je profiel aan te passen.
De wedstrijden voor de clubladder duren 45 minuten (1x afhangen) en je telt de games gewoon door. Indien het rustiger is op het park kun je vooraf in overleg langer doorspelen indien je dit wilt.

 

Aanmelden clubladder

Het aanmelden voor de clubladder is super eenvoudig!! Ga naar www.sportconnexions.com of download de clubladder app via Google Play Store of App Store (zoek op clubladder en de app komt naar boven); Zoek bij vereniging naar GLTC Ad Astra; Maak een inlog aan per e-mail of Facebook;
Geef aan hoe vaak je wilt spelen, wanneer je kunt spelen en upload een leuke foto; Je aanmelding is al gereed!!

Wij wensen een ieder veel ladderplezier!!!!


MEER INFORMATIE LADDERCOMPETITIE

MEER INFORMATIE LADDERCOMPETITIEKNLTB Club app

Graag willen we jullie nog weer even attent maken op de KNLTB Club app. Dé app van tennissend Nederland. Nieuwsgierig naar het wedstrijdprogramma van jouw competitieteam of juist die van het team van jouw beste vriend? Ben je op zoek naar een tennismaatje? Wil je snel en gemakkelijk digitaal een baan afhangen? Of wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws van jouw club en de belangrijkste evenementen? Dat kan met de KNLTB Club App! Met de KNLTB Club App heb jij al jouw (persoonlijke) tennisinformatie op één plek. Altijd en overal.
Download de app uit jouw appstore of Play store.
Voor instructies zie de informatie op onze website.

Nieuwe leden kennismakingsavond

Woensdag 27 maart om 20.00 uur is er in het clubgebouw een kennismakingsavond voor nieuwe leden. De voorzitter, secretaris, iemand van de technische commissie als ook iemand van de barcommissie en de trainer zijn dan aanwezig om voorlichting te geven en vragen te beantwoorden.

Vrijwilligers gezocht

Onze vereniging draait op vele vrijwilligers. Zij zijn uitermate belangrijk om de belangrijkste activiteiten van ons draaiende te houden. Onze accommodatie commissie is goed gevuld. We hebben een groepje dat de clubkampioenschappen organiseert. We hebben sinds de laatste ALV weer twee nieuwe bestuursleden erbij. Frits Straver neemt de technische commissie, de jeugdcommissie en de evenementen commissie onder zijn hoede. Adrie Vink gaat aandacht besteden aan de communicatie en de sponsoring. Toch zoeken we nog enkele gegadigden voor o.a.:

Fotograaf: René van Lier heeft vanaf 2006 altijd foto’s gemaakt van evenementen op ons park. Daarvoor zijn we hem heel veel dank verschuldigd. Hij heeft aangegeven daarmee te stoppen en dus zijn we op zoek naar een of enkele opvolgers. Vind je dit leuk om een tijdje te doen, meld je dan aan.

Barcommissielid: Onze barcommissie bestaat weer uit slechts 3 personen. Graag doen we een beroep op jullie voor versterking met 1 of 2 leden.

Open toernooi: Ilse Wesselo en Petra Kleinjan hebben gemeld, dat zij dit jaar voor het laatst de organisatie van de planning van het eten tijdens het Open Toernooi voor hun rekening nemen. Graag komen we in contact met enkele opvolgers.

Communicatiecommissie: Voor de communicatie commissie zouden we graag iemand hebben die voor de jeugd Instagram en Facebook berichten zou willen verspreiden

Vindt je een van deze taken interessant meld je dan aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ad Astra staat in 2019 voor een belangrijke uitdaging, het ledental loopt terug dat moet omgebogen worden naar toeloop, dat is in ons aller belang. Wij als leden van Ad Astra hebben allemaal zo haar of zijn eigen specifieke kwaliteiten en kunde. Als we maar een klein deel van elkaars kwaliteit en kunde kunnen/willen inzetten voor Ad Astra zal de terugloop omgebogen worden naar toeloop, is onze stellige overtuiging. Om helder te krijgen waar ieders kwaliteit, kunde en interesse ligt, kan bij het ophalen van de pasjes 30 maart 2019 een korte enquête ingevuld worden. Waardoor wij ook te weten komen wat jij voor Ad Astra kan/wil betekenen. Naast commissieleden (voor bar- en jeugd commissie) zoeken we mensen die af en toe hand en spandiensten voor Ad Astra willen doen zoals:

 • Nieuwe leden proberen vast te houden:
 • Opvangen en wegwijs maken in de club
 • Benaderen van: Scholen, BSO’s, andere verenigingen (doel nieuwe leden)
 • Bedrijven voor sponsoring “bij voorkeur met netwerk in Gouda” zoeken (doel extra inkomsten voor de club)
 • Communicatie: Club journaal en website
 • Regionale pers Sociale media (oa: Instagram en Facebook) oa website
 • Ondersteunen bij: Organisatie van clubkampioenschappen
 • Organisatie van laddercompetitie
 • Voorbereiding div. knltb-competities
 • Competities (Reserve competitieleider)
 • Organiseren van seizoen-openingstoernooi (1/2 dag)
 • Fotograferen tijdens evenementen
 • Voor de Evenementen commissie
 • Coördinatie bardiensten tijdens evenementen
 • Schoonmaken en houden van:
 • Keuken en (machines)
 • Terras
 • Ramen van het clubhuis
 • Handdoeken wassen
 • Speeltuintje (oa onkruidvrij)
 • Tuintjes en terras onkruidvrij houden
 • Gras kort houden

Wat ook zou helpen is als ieder van jullie zijn eigen netwerk gebruikt om Ad Astra te promoten, zo zijn er door tips van leden van Ad Astra al contacten met BSO’s (hier zitten onze potentiele jeugdleden), andere sportverenigingen (voor o.a. zomer lidmaatschap) en fitness clubs.

Voorjaarscompetitie

Op de volgende data zijn de competitiewedstrijden van de KNLTB gepland. Als je eens iets minder om handen hebt of een keer geen zin hebt om TV te kijken, ga dan eens naar ons park om onze leden te zien spelen en aan te moedigen.

6 en 7 april
12 t/m 14 april
19 en 20 april
26 april
10 t/m 12 mei
17 t/m19 mei
24 t/m 26 mei
31 mei t/m 2 juni

Competitie informatie avond met een pub-quiz

Voor alle deelnemende competitieteams (sr.), met hun teamgenoten, is er een informatie avond. Uitreiking vindt dan plaats van de competitieformulieren en ballen. Er zal zo nodig een toelichting worden gegeven op de KNLTB-competitie wijzigingen ten opzichte van voorgaand jaar. Deze (gezellige) avond zal plaatsvinden op donderdag 21 maart om 19.30 uur in het clubgebouw. Na afloop van het formele gedeelte vindt er, onder het genot van een hapje en een drankje een gezellige quiz plaats. Dus kom niet alleen als aanvoerder van je team naar deze avond maar neem ook je teamleden mee!

Het Bestuur